Chem-Dry Alfa is werkzaam in de provincie Utrecht en Zuid-Holland

 

Telefoon 0800-0348 (gratis)

Mail: Info@chemdryalfa.nl

Tips om vlekken te verwijderen

Chem-Dry heeft een speciale ‘Chem-Dry Vlekkenblusser’ en een olie- en vetten verwijderingmiddel in de vorm van een spuitbus. Beide zijn een onmisbare hulp in huis, kantoor, auto etc. De middelen zijn via onder andere onze zelfstandige Chem-Dry ondernemers of onze webshop te verkrijgen.

De volgende tips helpen u bij het verwijderen van veel voorkomende vlekken, zoals frisdrankvlekken, wijnvlekken of koffievlekken.

Wat kunt u zelf doen bij het ontstaan van vlekken?

  • Reageer direct, hoe langer u wacht, hoe moeilijker de vlek zich laat verwijderen.

  • Bepaal de soort vlek, zodat u de beste middelen kunt kiezen om de vlek te verwijderen.

  • Schep de resten weg, eventueel met een lepel. Werk daarbij van buiten naar binnen.

  • Ga niet wrijven. De vlek komt dan dieper in de stof.

  • Gebruik onmiddellijk de Chem-Dry Vlekkenblusser of de Grease & Oil Remover. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de meest gangbare vlekken (ook oude)  te verwijderen zonder nadelige gevolgen voor de stoffering. Lees hierbij wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing.

  • Dep de vlek net zolang met een witte absorberende doek of keukenrol tot de vlek geheel is verdwenen of tot dat de doek geen vuil meer opneemt. Dep van buiten naar binnen.

  • Herhaal zo nodig de behandeling met de Chem-Dry Vlekkenblusser. Ga hierbij voorzichtig te werk, zonder hard borstelen of wrijven. De kans bestaat dat de vlek dan groter wordt en dat u de vezels beschadigt.

  • Gebruik geen wasmiddelen. Omdat de samenstelling van wasmiddelen niet geschikt is voor tapijtreiniging, bestaat de kans dat u het tapijt beschadigt.

  • Gebruik nooit bleekmiddelen, tenzij de informatie over uw tapijt anders vermeldt.

Let op: als u een vlekverwijderaar op meubelstoffen gebruikt, is het vaak beter het product op een doek te spuiten en vervolgens met de doek de vlek te behandelen.

Het kan voorkomen dat er na behandeling geen vuil meer uit uw vloerbedekking of meubelstof komt en dat de vlek toch nog zichtbaar is. In dat geval zal de kleurstof van het vuil (denk aan koffievlekken, theevlekken en wijnvlekken) dan diep in de vezel getrokken zijn. Neem in dat geval dan contact op met ons. Wij kunnen u adviseren en informeren wat er nog mogelijk is.

Chem-Dry Alfa werkt voor zowel bedrijven als particulieren

Bel 0800-0348 (gratis)  Mail: Info@chemdryalfa.nl  voor meer informatie over ons bedrijf. Of vul onderstaand contactformulier in voor een gratis vrijblijvende offerte en Demonstratie!

Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om contact met u te kunnen opnemen n.a.v. uw vraag. Meer informatie kunt u vinden in onze privacyverklaring.

* = verplicht